Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowna kompozycja smaków. Przygotowanie tej sałatki zajmuje dosłownie chwilę. Warto ją zrobić z rodziną lub przyjaciółkami. Jest niezwykle zdrowa, dlatego można się nią zajadać bez wyrzutów sumienia. Świetnie komponuje się z chrupiącą bagietką z masłem oraz kefirem. Zobaczcie, jak odtworzyć ten przepis w swojej kuchni!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Sałatkę możemy przygotować na dużym talerzu lub w misce. Na spód wykładamy rukolę i roszponkę.
Ser pleśniowy kroimy w kostkę i wykładamy na sałatę.
Gruszkę obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do sałatki.
Następnie dodajemy umyte i osuszone owoce: porzeczkę, jeżyny, truskawki przekrojone na pół oraz maliny.
Orzechy prażymy na suchej patelni i posypujemy nimi sałatkę
W małej miseczce łączymy 3 łyżki oliwy, 2 łyżki octu balsamicznego oraz łyżkę soku z malin.
Sałatkę polewamy sosem. Gotowe!