Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty arbuz w wersji wytrawnej. Jest kruchy i soczysty arbuz z młodym ogórkiem i chrupiące pestki słonecznika z czarnym sezamem. Lekkiej pikanterii dodaje czerwona cebula z harissą.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Cebulę posiekać i chwilę moczyć w lodowatej wodzie. Oliwę, sok z cytryny, sól i harissę wymieszać w słoiczku. Arbuza pokroić w kostkę, ogórki w plasterki. Wszystko umieścić w misce polać smakową oliwą. Wymieszać, dodać pestki dyni, posypać sezamem i posiekanymi listkami mięty. Delikatnie wymieszać.