Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodycz sałatki , słoność halloumi i pikantność nasturcji. Wrapsy zawijane w liściach nasturcji, nasze jabłko w stylu zielonej papai. Cudowny sos w stylu azjatyckim.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 326
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 8
Dzisiaj podaję Wam przepis na pyszne śledzie ( matiasy ) w sosie , które wymy...
Odsłon: 9
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 326
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 8
Dzisiaj podaję Wam przepis na pyszne śledzie ( matiasy ) w sosie , które wymy...
Odsłon: 9
Składniki
Jabłko kroimy w średnią kostkę, lekko polewamy sokiem z cytryny i sokiem z liści szpinaku, mieszamy. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki na kilkanaście minut. Sos. Miętę drobniutko siekamy i mieszamy z resztą składników. Odstawiamy. Marchewkę ścieramy do dużych oczkach tarki, zielone liście lekko siekamy. Jabłka kroimy w drobną kostkę, dodajemy do marchewki i zieleniny. Sałatkę polewamy sosem. mieszamy i odstawiamy na czas przygotowania sera. Halloumi kroimy w 1 cm plasterki i przesmażamy z obu stron. Potem kroimy w kostkę.
Na opłukane liście nasturcji nakładamy dużą łyżkę sałatki, kawałki halloumi, szczypiorku. Posypujemy kwiatami.