Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest bardzo stary, moja Babcia z Bieszczad często je smaży.
Szybka i smaczna
Odsłon: 14078
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 58
Szybka i smaczna
Odsłon: 14078
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 58
Składniki
Wykonanie: Mąkę wymieszać z sodą oczyszczoną, wlać zsiadłe mleko i połączyć z resztą składników. Wyrobić dokładnie ciasto, uformować wałek, pokroić na kawałki i rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką. Piec bez tłuszczu na teflonowej patelni. Przekładać co chwilę aby nie przypalić. Podawać posmarowane masełkiem z dodatkiem kawy z mlekiem.