Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie letnim nie ma nic lepszego od dojrzanych owoców zapiekanych pod maślaną kruszonką. Te pyszności przygotujesz błyskawicznie, a czas pieczenia zajmie tylko 20 minut, które możesz spożytkować na przeczytanie rozdziału książki lub obejrzenie odcinka ulubionego serialu. Crumble z truskawkami możesz zaserwować na deser lub weekendowe śniadanie.
4 kokilki
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 6816
Polecam.
Odsłon: 413
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 51
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 6816
Polecam.
Odsłon: 413
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 51
Składniki
W misce połącz mąkę pszenną z cukrem, dodaj pokrojone na mniejsze kawałki zimne masło. Wszystko ze sobą wymieszaj za pomocą drewnianej łyżki lub rękoma, do momentu, aż powstaną grudki.
Truskawki dokładnie umyj. Osusz i pozbądź się szypułek. Każdą przekrój na 4 części, wymieszaj z mąką ziemniaczaną i przełóż do kokilek.
Na wierzch truskawek wyłóż kruszonkę. Całość piecz przez 20 minut w 190 stopniach Celsjusza.