Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka domowa nutella. Można ją zrobić z czekoladą gorzką, mleczną lub białą. Proporcje migdałów i orzechów też można ustalić samemu. Jeśli używamy czekolady mlecznej lub białej, zmniejszamy ilość cukru o 1/3. Moja ulubiona wersja to mleczna. Moja najstarsza córka preferuje białą. :)
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 165
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 619
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 112
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 135
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 165
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 619
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 112
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 135
Składniki
Migdały i orzechy uprażyć na suchej patelni. Zmiksować w blenderze razem z cukrem pudrem i mlekiem na gładką masę.
Czekoladę połamać na kawałki i razem z masłem rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, ostudzić. Połączyć obie masy i ponownie zmiksować. Przełożyć do słoika o pojemności ok. 400g.
Krem należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu maksymalnie 2 tygodni.