Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso od pręgi jest bardzo kleiste , zdrowe i smaczne.W galaretce sprawdza się doskonale.Serdecznie Wam polecam:)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Mięso podzielić,zalać wodą i zagotować.Zebrać szumy,dodać ziele,liście i gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Pod koniec gotowania przecisnąć czosnek przez praskę,doprawić do smaku solą i pieprzem. Pogotować 10 min. Wyjąć mięso,warzywa a do rosou wsypać żelatynę,już nie gotować.Mieszać do jej rozpuszczenia. Rosół przecedzić przez gęste sitko.
Z mięsa usunąć tłuste kawałki.Na spód miseczek dać drobno pokrojoną paprykę,seler naciowy oraz czerwoną fasolkę ,którą należy przepłukać letnią przegotowaną wodą. Na to dać pokrojone lub poszarpane mięso. Zalać rosołem i zostawić do zastygnięcia.
Smacznego życzę!