Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawne gofry podane z boczkiem, jajkiem sadzonym i serem cheddar, polane syropem klonowym. Pyszny, choć dość nietypowy przepis
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Składniki
Mleko, 2 jajka, mąkę, cukier, proszek do pieczzenia, sól, zioła i 1 łyżkę oleju mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie sprawdzamy czy ciasto nie jest za gęste i ewentualnie dodajemy do niego trochę wody. Gofry pieczemy w gofrownicy, aż do zarumienienia. Na gorące gofry kładziemy paster sera. Przykrywamy podsmażonym plastrem boczku i sadzonym jajkiem. Na końcu polewamy syropem klonowym. Podajemy od razu - gorące są najlepsze!
Mleko, 2 jajka, mąkę, cukier, proszek do pieczzenia, sól, zioła i 1 łyżkę oleju mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie sprawdzamy czy ciasto nie jest za gęste i ewentualnie dodajemy do niego trochę wody. Gofry pieczemy w gofrownicy, aż do zarumienienia. Na gorące gofry kładziemy paster sera. Przykrywamy podsmażonym plastrem boczku i sadzonym jajkiem. Na końcu polewamy syropem klonowym. Podajemy od razu - gorące są najlepsze!