Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i pożywne śniadanie. Dla ciekawych pieczarki są bogate w potas, żelazo, miedź oraz witaminy, głównie D i B2. Przepis zaczerpnięty od Ellie Krieger
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
pieczarkę obrać ze skórki, wyciąć nóżkę i wydrążyć blaszkę. Posmarować z obu stron niewielka ilością oliwy. Smażyć 2-3 min z obu stron (najlepiej na patelni grilowej)
Plaster bekonu przesmażyć na suchej patelni
Z jajek zrobić jajecznicę według uznania
Układać warstwami: pieczarka+bekon+jajecznica.
Na koniec posypać odrobina startego parmezanu i udekorować listkami bazylii