Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadaniowy klasyk. Jajecznica z cebulką i mozzarellą to świetna propozycja na smaczne, sycące śniadanie. Jej przygotowanie zajmie Wam zaledwie kwadrans.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20244
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 155
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2147
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20244
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 155
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2147
Składniki
Cebulkę obieramy z łupiny, kroimy w drobną kostkę.
Na patelni roztapiamy masło klarowane, dorzucamy cebulkę i smażymy ją na złoty kolor.
Do miski wbijamy jajka. Dodajemy śmietankę. Składniki łączymy ze sobą przy użyciu trzepaczki. Masę jajeczną wylewamy na patelnię.
Ser mozzarella ścieramy na tarce na drobnych oczkach i dodajemy do jajecznicy. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Jajecznicę z mozzarellą smażymy na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Lekko ściętą przekładamy na talerz. Podajemy jeszcze ciepłą z ulubionymi dodatkami. Smacznego!