Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski twarogowe od raz smażone. Najlepiej smakują z konfiturą, dżemem i jogurtem naturalnym. Od kilku lat takie kluski robi moja ciocia,to postanowiłam podzielić się z Wami tym przepisem.
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 78
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 5020
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 78
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 5020
Składniki
Twaróg razem z jajkiem zblendować. Dodać mąkę, oba cukry ,sól i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na stolnicę wysypaną dużą ilością mąki. Staramy się uformować wałek. Nie musi być dokładny , ciasto i tak będziemy odcinać po kawałku. Nożem odcinać kawałki ciasta, rolować mniejsze wałeczki i wycinać z nich ukośne kluski. Ciągle podsypywać mąką.
Smażyć z każdej strony do przyrumienienia, na średnim ogniu. Po usmażeniu przełożyć na ręczniki papierowe. Podawać z konfiturą i jogurtem naturalnym.