Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie nietypowe, ale są przepyszne.
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 92
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 92
Składniki
Wykonanie: Do miski wsypać obie mąki, wymieszać, wbić jajka, dodać olej, przyprawić solą do smaku. Miksować dodając po odrobinie wody i mleka, po czym odstawić na 2 godziny, jeszcze raz wymieszać i w razie potrzeby dolać wody i mleka. Następnie smażyć cienkie naleśniki, odwrócić i na usmażoną górę wbić jajko, rozprowadzić widelcem, położyć plasterek szynki i ser, posypać pieprzem. Smażyć na małym ogniu do czasu ścięcia się białka. Podawać na ciepło.