Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanie, deser, propozycja dla niejadków :)
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 384
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10286
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 52
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 384
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10286
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 52
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy szczyptę soli, proszek do pieczenia, cukier, jajko i olej. Wszystko dokładnie mieszamy. Następnie dolewamy mleko i wodę aby uzyskać konsystencję "gęstej śmietany". Gdy przygotujemy ciasto, odlewamy ok. pół szkl. masy i dodajemy kawę - mieszamy. Ciemną masę przelewamy do szprycy (będzie łatwiej robiło się paski. Można użyć łyżki chodź uprzedzam będzie trudniej):) Na rozgrzaną patelnię wylewamy chochelką porcję jasnego ciasta. Szprycą/łyżką tworzymy paski z ciemnej masy. Smażymy z obu stron. Stronę z paskami smażymy krócej.
Nadzienie: Ricottę i powidła śliwkowe mieszamy razem. Dodajemy borówki
Naleśniki po stronie bez pasków posmaruj śliwkową ricottą i dodaj borówki. Zawiń naleśnika w ulubiony kształt :) Na naleśniki połóż łyżkę jogurtu, posyp wszystko cynamonem i borówkami :) Zajadaj. Smacznego :) !