Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki z bananem i ricottą, posypane zmielonymi pestkami dyni. Doskonałe na śniadanie, deser i kolację.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Mleko wymieszać z wodą. Mąkę wymieszać z kakao. Prażone pestki dyni zmielić w młynku. Całe jajko ubić, dodając po trochu mąki, mleka z wodą i cukier. Odstawić na kilkanaście minut. Patelnię rozgrzać i posmarować tłuszczem. Ciasto najlepiej wlewać łyżką wazową na całą powierzchnię patelni. Gdy ciasto jest jeszcze płynne posypać zmielonymi pestkami dyni. Potem przewrócić na drugą stronę i podpiec. Gładką stronę naleśników bez posypki z dyni smarować serkiem, po środku położyć banana i zwijać w rulon. Wierz polać syropem klonowym lub miodem i skropić sokiem z cytryny.