Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam klasykę kuchni polskiej, naleśniki na słodko z serem białym.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 439
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12850
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 96
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 439
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12850
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 96
Składniki
Ciasto na placki: Składniki: Jajo kurze 3 szt. mąka 2 szklanki 1 szklanka mleka 1 szklanka ciepłej wody przegotowanej 4 łyżki oleju szczypta soli wykonanie ciasta: Wszystkie składniki połączyć ze sobą i zmiksować, odstawiamy ciasto na 30 minut, niech odpocznie. Placki na naleśniki smażymy na posmarowanej pędzlem z olejem gorącej patelni.
Farsz: Składniki: Cukier wanilinowy ( 1 duże opakowanie ) 30 dkg twarogu 2-3 łyżki śmietany Wykonanie farszu: Ucieramy twaróg z cukrem wanilinowym oraz śmietaną.
Wykonanie naleśników: Masę twarogową nakładamy na placki naleśnikowe i zawijamy. Zawinięte naleśniki podsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.