Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i nieskomplikowany w przygotowaniu omlet. Dzięki dodatkowi kaszy manny jest o wiele bardziej sycący. Najlepiej smakuje zaserwowany z jogurtem naturalny, ulubionym dżemem i owocami.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 552
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 47
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 26
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 552
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 47
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 26
Składniki
Kaszę zalej mlekiem i odstaw do wchłonięcia płynu, na około 20 minut.
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
Żółtka wymieszaj wraz z kaszą, na samym końcu dodaj ubite białka.
Powstałą masę wyłóż na rozgrzaną patelnię z olejem rzepakowym i smaż z obu stron do zarumienienia.
Podawaj z łyżką skyru, ulubionym dżemem, pokrojonym w plastry bananem i płatkami migdałowymi.