Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły ci się tradycyjne kanapki na śniadanie? Zastąp je pysznymi omletami ze szpinakiem. Proste, szybkie i niezwykle pożywne danie na ciepło, które doda ci energii i motywacji do działania na cały dzień. Możesz usmażyć je na patelni lub wstawić do piekarnika.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 552
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 47
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 26
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 552
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 47
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 26
Składniki
Na patelni rozgrzej łyżkę masła. Czosnek drobno poszatkuj lub przeciśnij przez praskę. Podsmaż na patelni przez około minutę. Dodaj świeże liście szpinaku. Składniki podduś przez 2-3 minuty.
Do miski wbij jajka, dodaj mleko i przyprawy. Składniki ubij trzepaczką. Następnie dodaj szpinak i starty żółty ser.
Na patelni rozgrzej drugą łyżkę masła. Omlety smaż na patelni pod przykryciem przez około 7 minut lub piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 15 minut.