Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny omlet idealny na śniadanie, jak również na wynos, ponieważ świetnie smakuje również na zimno.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20245
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 158
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2176
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20245
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 158
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2176
Składniki
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Resztę składników miksujemy na gładką masę. Delikatnie mieszamy z masą z białek. Dzielimy na dwie części i do jednej dodajemy kakao.
Patelnię lekko natłuścić i rozgrzać. Na patelnię na przemian nakładamy masę jasną i ciemną Gdy wierzch nie będzie już płynny przewracamy na drugą stronę. Smażymy pod przykryciem na małym ogniu. Wierzch możesz położyć cukrem pudrem.
Idealny na ciepło i na zimno.