Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsiankę można robić na 1000 sposobów, jak kto lubi z miodem, orzechami, migdałami, jagodami, malinami, bananami, jabłkami itp według uznania. Ja prezentuje dziś z chałwą i żurawiną-Pycha
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 143
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 59
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1076
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 143
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 59
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1076
Składniki
Gotujemy na małym ogniu płatki na wodzie jak uznacie że płatki wchłonęły szybko wodę a płatki są jeszcze twarde to dolewamy wody tak żeby się nie przypaliły owsiane, dodajemy w tym samym czasie opakowanie chałwy ze szczyptą soli (moja mama dodaje troszkę masła do smaku-opcjonalnie) wszystko cały czas mieszamy i krótko przed podaniem 5 min wrzucamy żurawinę żeby napęczniała jak ktoś lubi to rodzynki tez mile widziane. Smacznego!!!!