Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może i odważne, ale za to jakie smaczne połączenie!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Połowę mleka (połowę szklanki) i wodę wlać do rondelka, odrobinę posolić, zagotować. Dodać płatki owsiane i gotować, aż do zgęstnienia (około 5-7 minut), co jakiś czas mieszając. W między czasie dodać masło, cynamon, kardamon, imbir i tymianek. Gotową owsiankę zdjąć z ognia. Przełożyć do miseczki, zalać resztą mleka (u mnie: zimne), udekorować plasterkami brzoskwini. Gotowe. Można podawać.