Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pan con tomate w Hiszpanii najczęściej serwuje się na śniadanie lub jako przekąskę. Tradycyjnie przypieczone pieczywo po prostu naciera się czosnkiem, przekrojonym na pół pomidorem, obficie polewa oliwą i posypuje solą. Proponuję trochę wygodniejszą do podawania wersję, z pomidorem startym na tarce.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 372
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9483
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 41
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 372
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9483
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 41
Składniki
Pieczywo zapiec w piekarniku do lekkiego zrumienienia.
Pomidor zetrzeć na tarce o grubych oczkach, usunąć skórkę (dopiero po starciu - skórka pozostanie na tarce).
Tosty posmarować czosnkiem, nałożyć startego pomidora, polać oliwą i ewentualnie posypać solą.