Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paprykarz z makreli z żółtą papryką to świetna propozycja na kanapki. Paprykarz najlepiej smakuje na drugi dzień.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Ryż gotujemy do miękkości. Cebulę i marchewkę obieramy. Cebulę i żółtą paprykę kroimy w kostkę. Marchew ścieramy na tarce o średnich oczkach. Na patelnie wlewamy olej i rozgrzewamy, wrzucamy warzywa. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy wodę i dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy koncentrat i przyprawy, chwilkę dusimy. Z ryby pozbywamy się ości i skóry i nie i kroimy na mniejsze kawałeczki. Dodajemy do gorącego sosu. Dokładnie mieszamy. Studzimy. Przechowujemy w lodówce. Paprykarz najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego ;)