Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałości! rozgrzewająca owsianka na mleku sojowym zapiekana ze śliwkami. przyprawiona korzenną mieszanką...
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3597
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14987
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3597
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14987
Składniki
Płatki, otręby i len łączę z przyprawami, rodzynkami, suszonymi śliwkami, goji i imbirem. Solę. Zalewam mlekiem i zagotowuję. Jak owsianka zacznie bulgotać zdejmuję ją z gazu. Mieszam z miodem.
Piekarnik rozgrzewam do 170 stopni Celsjusza /przy okazji piekę dynię i buraki – warto wykorzystać ciepełko/. Owsiankę przelewam do naczynia żaroodpornego. Nalewam cienką warstwę zimnego mleka. Węgierki kroję na pół. Układam w owsiance rozcięciami do góry. Piekę około 35 minut /wiem, długo. ale jakże warto czekać!/.