Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na śniadanie dla naszych pociech.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20555
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10110
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20555
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10110
Składniki
Wykonanie: W 1/3 szklance ciepłego mleka rozrobić drożdże z łyżeczką cukru, solą i dwoma łyżkami mąki i odstawić w ciepłe miejsce.
W międzyczasie ubić żółtka z cukrami.
Następnie do rozczynu wlać resztę mleka, wsypać mąkę, utarte żółtka, rozpuszczone masło.
Ciasto wyrabiać do momentu aż zacznie odstawać od ręki i odstawić ponownie do wyrośnięcia.
Urywać ręką ciasto, formować pączki, nadziewać marmoladą.
Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Następnie włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 25 minut na złoty kolor.