Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na weekendowe śniadanie, kiedy mamy trochę więcej czasu i nigdzie nam się nie śpieszy....
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1588
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 69
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1588
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 69
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Na dużej patelni na średnim ogniu rozgrzać olej, podsmażyć na rumiano kiełbaski. Zdjąć z patelni, odstawić.
Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paski, smażyć na tym samym tłuszczu przez 4-5 minut. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wędzoną i ostrą paprykę oraz kmin, podsmażać jeszcze 2-3 minuty.
Do smażących się warzyw dodać krojone pomidory i gotować do momentu aż sos lekko zgęstnieje. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Do sosu przełożyć odłożone wcześniej kiełbaski. Łyżką zrobić w sosie wgłębienia, wbić w nie jajka. Smażyć, aż białka się zetną, a żółtka wciąż będą płynne.
Przed podaniem szakszukę posypać posiekaną natką pietruszki lub kolendrą.