Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne i pożywne placki z serka wiejskiego to prawdziwa uczta dla podniebienia. Szybkie i proste w przygotowaniu. Idealna na śniadanie na słodko, deser lub posiłek do szkoły czy pracy. W połączeniu z mandarynkami, miodem i czekoladą smakują wybornie.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3001
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3451
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 114
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 43
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3001
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3451
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 114
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 43
Składniki
Mandarynki obrać i pokroić na plasterki. Czekoladę posiekać. Jajko ubić z erytrolem, dodać serek wiejski (wraz ze śmietanką) i zmiksować.
Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i krótko zmiksować. Patelnię nasmarować olejem za pomocą pędzelka.
Smażyć placki (po 2 łyżki ciasta na sztukę) na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z miodem, mandarynkami, migdałami, czekoladą, malinami i truskawkami.