Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne placuszki podawane na ciepło,nadają się zarówno na śniadanie jak i podwieczorek.
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 259
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 12
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 79
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 5023
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 259
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 12
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 79
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 5023
Składniki
Banany obieramy i rozgniatamy w misce przy pomocy widelca.
Żółtak oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno. Do bananów dodajemy żółtka,2 łyżki mąki i białka ubite,mieszamy delikatnie.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki nakładając przy pomocy łyżki tak jak na racuszki,smażymy na złoty kolor z dwóch stron.Osuszamy na ręczniku papierowym. W rondlu rozpuszczamy miód i polewamy placuszki. Najlepiej podawać na ciepło. Smacznego!!!