Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, puszyste i niezwykle apetyczne naleśniki.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Jajka wybić dodać szczyptę soli oraz cukier kryształ ubić na puszysto. Dodać jogurt i budyń utrzeć robotem. Mąkę przesiać , dodać do utartych składników, mleko i dalej ucierać na końcu dodać olej. Gdy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję pozostawić aby odpoczęło.
Patelnię rozgrzać , wlewać cienkim strumieniem rozprowadzając po patelni. Smażyć na rumiano z obu stron. Przewracać delikatnie gdyż są puszyste.
Serek wymieszać z cukrem pudrem i śmietaną. Mandarynki obrać , zblendować. Naleśniki posmarować serkiem, nałożyć trochę musu mandarynkowego, złożyć naleśniki.
Posypać po wierzchu cukrem pudrem, można polać sosem czekoladowym oraz dodać kleksa ze śmietany.