Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy chleb z chrupiącą skórką
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 434
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12493
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 434
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12493
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 88
Składniki
- Drożdże rozpuszczamy w wodzie dodajemy pozostałe składniki. -Mieszamy następnie zawijamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na 12 godzin. - wyjmujemy z miski na obsypaną mąką stolnice - zagniatamy -ostawiamy ponownie na 30 minut do wyrośnięcia. - Nagrzewamy piekarnik do 220 stopni wraz z naczyniem żaroodpornym - Przekładamy ciasto do nagrzanego naczynia przykrywamy i obniżamy temperaturę do 200 stopni. - Pieczmy pod przykryciem 30 minut i później 20 minut bez przykrycia.