Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i tanie w wykonaniu racuszki.
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1062
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 125
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1062
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 125
Składniki
Wykonanie: Płatki wymieszać w ½ szklance mleka a resztę mleka zagotować i dodać płatki z odrobiną soli do smaku. Po lekkim przestudzeniu, dodać żółtka, masło, serek i cukier. Wymieszać dokładnie składniki, dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Lekko zamieszać i kłaść łyżką placki na rozgrzany olej.
Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać np. z bitą śmietaną lub sokiem owocowym.