Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, zdrowa, kolorowa.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20244
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 156
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2153
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20244
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 156
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2153
Składniki
Jajka i brokuły ugotować (nie rozgotować). Ser feta pokroić w kostkę, pomidory i jajka pokroić w kostkę lub ósemki, brokuły podzielić na różyczki.
Na sos: ogórka obrać i zetrzeć na tarce, posolić i po chwili odlać wodę. Czosnek posiekać drobno, do jogurtu dodać ogórek, czosnek, koperek, szczypiorek. Sałatkę ułożyć warstwami, polać sosem przed samym podaniem. Ostrożnie z solą-feta jest słona. Smacznego.
Moja uwaga dla liczących kalorie-ser feta można z powodzeniem zastąpić białym chudym serem.