Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie na śniadanie.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 34
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 832
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 34
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 832
Składniki
Wykonanie: Tłuszcz roztopić, wsypać mąkę i zrumienić. Następnie wymieszać z mlekiem i gotować do uzyskania gładkiej masy typu beszamel. Ostudzić, wbić żółtka, przyprawić do smaku, dodać starty ser i posiekany szpinak. Dokładnie wymieszać, dodać sztywno ubitą pianę z białek. Delikatnie przełożyć do przygotowanej foremki i piec w temperaturze 170 stopni przez 30 minut.