Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tosty francuskie w wersji na słono. Do ich przygotowania najlepiej wykorzystać kilkudniowe pieczywo.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Składniki
Jajko połączyć z mlekiem, odrobiną soli i pieprzu, dokładnie roztrzepać. Chleb obtaczać w jajku i kłaść na rozgrzanym maśle, posypać posiekaną cebulką i czosnkiem, smażyć aż zbrązowieje, i odwrócić na drugą stronę. Przełożyć na talerz, posypać resztą czosnku i cebulki, podawać na ciepło.