Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w wykonaniu zapiekanka na bazie jajek i grzanek. Sprawdza się zarówno na śniadanie, jak i na kolację.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Bułki pokroić w kostkę i podpiec w piekarniku z termoobiegiem przez ok. 10-15 minut, tak aby były chrupiące.
Jajka, oregano, sól, pieprz i paprykę "rozbełtać" w misce.
Parówki pokroić w talarki, pieczarki na niezbyt duże kawałki, a ser zetrzeć na tarce na najgrubszych oczkach. Następnie na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć część grzanek, na to pieczarki, część parówek, znowu grzanki, parówki i na koniec posypać obficie serem.
Na koniec zalać jajkami z przyprawami.
Piec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180*C. Życzę smacznego i zapraszam na mój profil w serwisie smaker.pl po więcej przepisów :-)