Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kąski schabowe w papryce"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
55 min • Porcja 250 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis na 4-5 porcji
Schab kroję w plastry, a następnie w paski. Dodaję jogurt, paprykę, curry, sól, pieprz i wszystko dokładnie mieszam. Odstawiam na 2 godz. do lodówki.
Schab wyciągam widelcem z marynaty (dzięki temu pozbywam się jej nadmiaru). Podsmażam mięso na rozgrzanym oleju i duszę ok. 20 min.
Po tym czasie dodaję przecier oraz czosnek. Duszę jeszcze ok. 15 min, przyprawiam do smaku. Zestawiam z ognia i dodaję śmietanę. Dokładnie mieszam.
Przepis przysłała Monika Kubacka ze SzczecinaŹródło: Kobieta i życie