Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa grillowa zrobiona jest z mięsa wieprzowego w jelitach wieprzowych 28/32 mm. Doskonale smakuje zarówno gotowana, jak i pieczona na grillu.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Mięso ze słoniną i czosnkiem przepuszczamy przez sitko 13 mm.
Dodajemy przyprawy i sól, dobrze wyrabiamy.
Farsz przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 12 godzin.
Po 12 godzinach ponownie wyrabiamy przez chwilę farsz, wyrobionym farszem napełniamy wcześniej wypłukane, wymoczone jelita.
Napełnione farszem jelita okręcamy w kiełbaski o długości 15-18 cm.
Kiełbaski możemy parzyć lub piec na grillu. Parzymy 30 minut w 72 stopniach Celsjusza.
Kiełbaski studzimy na kiju.
Smacznego!!!