Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Klasyczna rolada schabowa"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Schab rozkrój, oprósz solą, pieprzem. Odstaw w chłodne miejsce. Polędwiczki pokrój w paski. Przypraw. Cebule zetrzyj na tarce o dużych oczkach, dodaj do mielonego mięsa. Wbij jajko, wsyp bułkę. Wymieszaj, przypraw.
Rozłóż płat mięsa, ułóż posiekaną natkę, plastry sera, mięso mielone, polędwiczki. Zwiń w rulon, obwiąż lnianym sznureczkiem. Przełóż do brytfanki, skrop olejem i podlej wodą. Piecz 1,5 godz. w temperaturze 180°C.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień