Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lekkie roladki ze schabu i ogórka"
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 610
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10120
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20567
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 610
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10120
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20567
Składniki
Fasolkę szparagową oczyść, obierz. Strączki opłucz i każdy przetnij na pół. Włóż je do lekko posolonego wrzątku, ugotuj do miękkości. Odcedź, osącz, odstaw do wystudzenia.
Ogórek umyj, wytrzyj do sucha, wraz ze skórką potnij wzdłuż na cienkie plasterki. Po 8 kawałków fasolki zawiń w plasterki schabu (większe plastry złóż na pół) i owiń plasterkami ogórka. Ewentualnie zepnij wykałaczkami.
Jogurt wymieszaj z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, skórką cytrynową i koperkiem. Przypraw solą i pieprzem. Roladki serwuj z sosem.Źródło: Tina