Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet drobiowy z koniakiem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 524
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 271
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 524
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 271
Składniki
Podudzia z kurczaka i udziec z indyka umyj. Marchewkę i pietruszkę oczyść. Mięso i warzywa włóż do garnka. Zalej wodą. Dodaj 1 płaską łyżeczkę soli. Gotuj pod przykryciem do miękkości ok. 90 minut.
Wątróbki oczyść, umyj. Cebule obierz, pokrój. Smaż z wątróbkami 4 min na oleju. Ugotowane mięso oddziel od skóry i kości. Foremkę wyłóż plasterkami słoniny, tak by końce wystawały poza brzegi foremki.
Mięso zmiel 3 razy wraz z wątróbkami. Wbij jajka. Wlej śmietanę i koniak. Dodaj sól, pieprz imbir i gałkę. Wymieszaj. Masę nałóż do foremki. Przykryj wystającymi kawałkami słoniny. Piecz 70 min w 180oC. Ozdób.Źródło: Naj