Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet w cieście z wołowiną i boczkiem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Smaż na średnim ogniu w rondlu boczek, dopóki nie wytopi się tłuszcz. Następnie odlej go i dodaj zmieloną wołowinę, przyprawy, ocet oraz suszone owoce. Dolej tyle rosołu, by przeszła nim cała mieszanka. Konsystencja powinna być rzadka. Wsyp mąkę i podgrzewaj na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Odstaw do ostygnięcia.
Rozgrzej piekarnik do 175 st. C. Ciasto podziel na dwie części i rozwałkuj. Jednym plackiem wyłóż formę (ok. 23 cm średnicy). Wypełnij nadzieniem i przykryj drugim plackiem. Zawiń krawędzie pod spód i mocno ściśnij.
Posmaruj ciasto roztrzepanym jajkiem, zrób kilka otworów widelcem. Piecz, aż nadzienie zacznie się gotować, a ciasto zbrązowieje (ok. 40 minut).Źródło: Olivia