Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet w kruchym cieście z jajkiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Mąkę posiekaj z masłem, dodaj pozostałe , zagnieć. Schłodź. Bułkę namocz w mleku, cebulę obierz, pokrój w kostkę, zeszklij. Cztery jajka ugotuj na twardo.
Mięso połącz z cebulą, jednym jajkiem, odciśniętą bułką, solą i pieprzem. Formę wysmaruj masłem, posyp bułką tartą.
Zarówno mięso, jak i ciasto podziel na 2 części. Ciastem wyłóż dno i brzegi formy. Połowę mięsa włóż do formy, ułóż jajka. Przykryj drugą połową mięsa, na całości ułóż resztę ciasta.
Ze skrawków ciasta wytnij wzorki, dekoruj. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz godzinę w temp. 180°C.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień