Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet z cukinii"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4960
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2331
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4960
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2331
Składniki
Marchewkę i cukinię umyj, obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Z cukinii odciśnij sok. Na tarce – na małych oczkach – zetrzyj także 1 cebulę oraz ser żółty. Do startych warzyw dodaj 3 żółtka, olej, bułkę tartą i wszystko wymieszaj.
białka ubij na sztywną pianę i delikatnie połącz z warzywami. Dopraw przyprawą do wieprzowiny, solą i pieprzem. Do keksówki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą przełóż masę pasztetową. Pieczemy ok. 60 min w temperaturze 200oC, aż wierzch zbrązowieje.Źródło: Świat i Ludzie