Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasztet z indyka z żurawiną"
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 771
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3053
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3649
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 771
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3053
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3649
Składniki
Mięso gotuję do miękkości. Wątróbki płuczę w ciepłej wodzie. Podgrzewam szklankę bulionu, wrzucam wątróbki, gotuję 10 min. Wyjmuję je i studzę, a w wywarze po gotowaniu wątróbek moczę kajzerkę, odciskam. Pierś, wątróbkę i kajzerkę mielę trzykrotnie w maszynce.
Masę przekładam do miski. Dodaję 2 jajka, żurawinę i resztę bulionu, mieszam i doprawiam do smaku. Masą napełniam 2 keksowe foremki. Żółtko roztrzepuję z mlekiem i smaruję wierzch pasztetu, posypuję płatkami migdałowymi. Pasztet piekę około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.Źródło: Tina