Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet z marynowanej kaczki"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
marynaty wymieszać. Mięso oczyścić, osuszyć. Ułożyć w salaterce, zalać marynatą, przykryć, odstaw na noc.
Masło stopić, zestawić z ognia. Słoninę pokroić w cieniutkie plasterki (wcześniej najlepiej włożyć ją do zamrażarki, będzie się łatwo kroiła).
Mięso zmiksować razem z marynatą na jednolitą masę. W trakcie miksowania wbijać jajka i stopniowo wlewać stopione masło. Doprawić solą i pieprzem. Formę pasztetową wyłożyć plasterkami słoniny, wypełnić masą. Wstawić do piekarnika 200°C. Piec około 70-80 minut. Pozostaw na noc do ostygnięcia.
Ten delikatny, aromatyczny pasztet podawać z sosem żurawinowo-chrzanowym i świeżą bagietką pszenną.Źródło: Twoje Imperium