Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasztet z suszoną żurawiną"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Mięsa zalej wodą, zagotuj i wrzuć włoszczyznę, grzyby, ziele i liść laurowy. Gotuj przez 3 godziny. Mięso wyjmij, ostudź i pokrój na małe kawałki. W wywarze namocz kajzerkę i odciśnij. Cebulę pokrój i podsmaż. Dodaj wątróbkę i smaż 5 minut.
Mięso z bułką, grzybami, wątróbką i cebulą zmiel w maszynce do mielenia mięsa. Masę połącz z jajkami. Przypraw solą, gałką, tymiankiem, majerankiem i pieprzem. Wrzuć żurawinę. Formę wyłóż papierem do pieczenia i przełóż do niej masę. Piecz przez godzinę w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180° C.Źródło: Na żywo