Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasztet z żurawiną"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 14
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 14
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Wieprzowinę i pierś z kurczaka pokrój na kawałki. W garnku zagotuj wodę, dodaj mięso, obraną włoszczyznę, ziele angielskie, czarny pieprz i liście laurowe.
Gotuj na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie (najpierw ugotuje się kurczak). Potem odstaw je, żeby ostygło.
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę, czosnek oraz boczek. Potem usmaż też wątróbkę.
Mięso wraz z włoszczyzną oraz boczkiem, cebulą, czosnkiem i wątróbką przemiel dwa razy. Dodaj majeranek, tymianek, gałkę muszkatołową, sól, pieprz, jajka. Rękoma wyrób na gładką masę. Na koniec dodaj żurawinę. Wymieszaj.
Masę przełóż do dwóch foremek wysmarowanych masłem i posypanych bułką tartą.
Pasztet piecz w temperaturze 175 stopni C około godzinę.