Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inny sposób na plastry schabu. Mięso soczyste i kruchutkie. Nie wymaga wiele pracy, a smakuje wybornie.
Polecam.
Odsłon: 298
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 91
Polecam.
Odsłon: 298
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 91
Składniki
Schab (duże kawałki, grubość ok. 1-1/5 cm) rozbić na bardzo cienkie plastry (najlepiej pomiędzy dwoma kawałkami folii spożywczej). Ułożyć je na długim kawałku folii spożywczej, tak aby zachodziły na siebiei. Posmarować je zaprawą (w oliwie wymieszać wszystkie podane składniki). Położyć na nią plastry szynki (również mają zachodzić na siebie) i sera. Przy pomocy folii spożywczej, która jest pod spodem, zwinąć ciasną roladę. Następnie owinąć ją kilkakrotnie w folię aluminiową, brzegi zakładając pod spód.
Tak przygotowane mięso zostawić na noc w lodówce. Przed pieczeniem włożyć do żaroodpornego naczynia, do którego wlać szklankę wody i przykryć. Piec 2 godziny w temp. 150 stopni, termoobieg. W razie potrzeby dolewać wodę.
Po upieczeniu kroić w grube plastry i podawać z surówkami i ziemniakami.
Smacznego. :)