Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kanapkowo się poleca :)
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 456
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13319
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 104
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 456
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13319
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 104
Składniki
Wodę z solą, peklosolą, pieprzem, jałowcem, zielem i listkiem zagotowujemy i pozostawiamy do ostudzenia. Mięso myjemy. Układamy je w misce np. plastikowej lub garnku emaliowanym, zalewamy ostudzoną zalewą. Wstawiamy do lodówki na 4 dni, codziennie odwracamy mięso. Po 4 dniach wyjmujemy mięso z zalewy i osuszamy. Nacieramy oliwą wymieszaną z przyprawą pomidor-bazylia-czosnek i wkładamy do woreczka od szynkowaru. Uzbrajamy szynkowar i wstawiamy do garnka z wodą (nalaną do wysokości mięsa). Gotujemy w ok. 70 stopniach przez ok. godzinę. Studzimy szynkowar i nie otwierając go wstawiamy do lodówki na noc. Na następny dzień wyjmujemy schab i można go już kroić :)
:)