Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest bardzo pyszne, nawet dla osób, które nie lubią selera gdyż seler w tym daniu zmienia całkowicie smak.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Schab kroimy w plastry ok. 5-2 cm i lekko ubijamy tłuczkiem tak aby porcja nie zmieniła rozmiarów.Tak przygotowane porcje posypujemy solą i pieprzem z obu stroni obsmażamy na rozgrzanym oleju krótko z obu stron tylko zabielić mięso.Seler wielkości pięści (po obraniu) trzemy na tarce o grubych oczkach, dodajemy zgniecione 2 ząbki czosnku i dusimy na patelni z olejem, dodając łyżeczkę cukru( seler straci gorzki smak)i przyprawiamy vegetą do smaku. Gdy seler jest w połowie miękki ok. 10 min. Teraz zbieramy część selera tak aby pozostał pokryty spód patelni i układamy schab i przykrywamy resztą selera podlać oliwą i dusić na wolnym ogniu do miękkości schabu. Pod koniec duszenia całość posypać startym żółtym serem. Dusić do czasu roztopienia sera.Podawać porcję tak aby wycinając do spodu znaleźć porcję schabu.Dodać ziemniaki, surówki w/g uznania. Smacznego!!