Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szynka z marchewką"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 383
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10119
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 47
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 383
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10119
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 47
Składniki
Mięso opłucz, osusz. Dopraw dobrze solą i pieprzem. Włóż do brytfanki, polej 2 łyżkami stopionego masła. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C.
Po 40 minutach pieczenia do brytfanki wrzuć pokrojoną w dużą kostkę włoszczyznę. Miód wymieszaj z sokiem z pomarańczy. Posmaruj pieczeń, piecz 20 minut i ponownie posmaruj mięso. Piecz 30 minut.
Obierz szalotki. Razem z marchewką pokrojoną w grube skośne plastry włóż do garnka, zalej posolonym wrzątkiem i duś 10 minut. Na patelnię włóż 2 łyżki masła i cukier, podgrzewaj, mieszając, aż powstanie karmel. Wymieszaj z warzywami.
Pieczeń ułóż na półmisku, obłóż karmelizowanymi warzywami, posyp natką.
RADA: Mięso możesz polać gotowym sosem do pieczeni.Źródło: Olivia